Monday, 12 March 2012

MEMALUKAN !


Assalamualaikum semua .. :)

# first time bawak m0to sendiri .. mule-mule tak0t sgtsgt ! 
* malu lah ! budak sk0la rendah p0wn mahir bawak m0to lah , mengalahkan pakcik + makcik bawak m0to tuh .. :(

 hmm , mujur lah cg tuh tnye awal2 sape tak pandai bawak m0to .. 
* Qilah bukan tak b0leh bawak m0to cume Qilah tak0t lah c0z melibatkan NYAWA lah .. 
HAISH ! SERAM dibuatnyer .. 

# masih segar lagi dalam ingatan time tuh 0tw nak balik umah , Qilah naik m0to dengan kawan time tuh hujan , then kawan Qilah bawak laju lah kan , nak sampai umah dengan cepat .. sampai kat satu jalan tuh , kawan Qilah tak perasan p0wn ada HILUX bagi signal nak bel0k ke kanan , time tuh kawan Qilah nak cepat lepas tuh dye lalu kat line tengah then DUM ! DUSH ! kami xcident lah .. 
Alhamdulillah , kami tak cedera ter0k p0wn , just luke kecik2 jew ..  

hmm , petang tadi blaja m0to kat ***** , tak0t sgtsgt ! mujur lah ad s0rg cg tuh sanggup bagi tunjuk ajar Qilah .. * cg tuh suruh Qilah tekan gear 3 , Qilah cakap tak tahu , pening meta cg  ! HAHA ! then , cg suh Qilah r0nda2 kt dalam litar tuh dulu , tak payah ik0t 0rg len .. 

# insiden yang memalukan berlaku kat c2 , Qilah TERlangg0r s0mething kat c2 , MALU sgtsgt ! tp Qilah buat tak taw jew .. :)

                                                                                           Nur Qiwazamie 


Saturday, 10 March 2012

MASIH BELAJAR


Assalamualaikum semua .. :)
* lame dah Qilah tak update bl0g nie .. 
hmm , tak taw nak share pew lah kali nie c0z byk sgtsgt lah bende yang ada kat dalam kepala nie .. 

# HEHE ! dah nak masuk 3 bulan lebih dah Qilah blaja jahit , bulan depan kelas tuh tamat lah .. 
* sedih   ..  nanti tak dew lah kedengaran gelak tawa bersama kakak-kakak + cikgu kat kat kelas  :(

# first baju Qilah buat is baju kurung tuh ada lah silap sikit , getah pinggang tak sama lah + lengan singkat sikit lah k0t .. :)

# sec0nd baju Qilah buat is pesak gantung , senang + cepat siap berbanding baju kurung biase c0z pesak gantung nie tak dew kekek , bentuk baju nie p0wn law0 .. kali nie baju nie silap sikit jew still lagi kat kain .. pinggang kain tuh Qilah silap ukur menyebabkan kain tuh terlampau l0nggar .. 
* pakai baju TERLAMPAU LONGGAR tak pew , jangan sampai pakai baju TERLAMPAU KETAT ! INGAT TAW ! sharing is caring .. :D

# sekarang tengah jahit baju melayu tuk abah .. wee ! 
* tahun nie baju raya abah tak payah tempah lah .. save budget sikit ! :)
masih tak puas hati jahit baju melayu , c0z banyak silap lagi kat nak buat k0lar tuh ! HAISH !

# masih menanti tuk dipelajari iaitu baju kurung m0den + baju riau + tudung + langsir + mengait + blaja jahit manik .. 
* dlm 1 bulan lebih jew lagi nak blaja seme tuh .. =='

# taw taw dah , nak share pew lagi .. 0key lah , setakat tuh sjew st0ry Qilah hari nie .. 

                                                                                                              
                                                                                                       Nur Qiwazamie