Monday, 12 March 2012

MEMALUKAN !


Assalamualaikum semua .. :)

# first time bawak m0to sendiri .. mule-mule tak0t sgtsgt ! 
* malu lah ! budak sk0la rendah p0wn mahir bawak m0to lah , mengalahkan pakcik + makcik bawak m0to tuh .. :(

 hmm , mujur lah cg tuh tnye awal2 sape tak pandai bawak m0to .. 
* Qilah bukan tak b0leh bawak m0to cume Qilah tak0t lah c0z melibatkan NYAWA lah .. 
HAISH ! SERAM dibuatnyer .. 

# masih segar lagi dalam ingatan time tuh 0tw nak balik umah , Qilah naik m0to dengan kawan time tuh hujan , then kawan Qilah bawak laju lah kan , nak sampai umah dengan cepat .. sampai kat satu jalan tuh , kawan Qilah tak perasan p0wn ada HILUX bagi signal nak bel0k ke kanan , time tuh kawan Qilah nak cepat lepas tuh dye lalu kat line tengah then DUM ! DUSH ! kami xcident lah .. 
Alhamdulillah , kami tak cedera ter0k p0wn , just luke kecik2 jew ..  

hmm , petang tadi blaja m0to kat ***** , tak0t sgtsgt ! mujur lah ad s0rg cg tuh sanggup bagi tunjuk ajar Qilah .. * cg tuh suruh Qilah tekan gear 3 , Qilah cakap tak tahu , pening meta cg  ! HAHA ! then , cg suh Qilah r0nda2 kt dalam litar tuh dulu , tak payah ik0t 0rg len .. 

# insiden yang memalukan berlaku kat c2 , Qilah TERlangg0r s0mething kat c2 , MALU sgtsgt ! tp Qilah buat tak taw jew .. :)

                                                                                           Nur Qiwazamie 


Saturday, 10 March 2012

MASIH BELAJAR


Assalamualaikum semua .. :)
* lame dah Qilah tak update bl0g nie .. 
hmm , tak taw nak share pew lah kali nie c0z byk sgtsgt lah bende yang ada kat dalam kepala nie .. 

# HEHE ! dah nak masuk 3 bulan lebih dah Qilah blaja jahit , bulan depan kelas tuh tamat lah .. 
* sedih   ..  nanti tak dew lah kedengaran gelak tawa bersama kakak-kakak + cikgu kat kat kelas  :(

# first baju Qilah buat is baju kurung tuh ada lah silap sikit , getah pinggang tak sama lah + lengan singkat sikit lah k0t .. :)

# sec0nd baju Qilah buat is pesak gantung , senang + cepat siap berbanding baju kurung biase c0z pesak gantung nie tak dew kekek , bentuk baju nie p0wn law0 .. kali nie baju nie silap sikit jew still lagi kat kain .. pinggang kain tuh Qilah silap ukur menyebabkan kain tuh terlampau l0nggar .. 
* pakai baju TERLAMPAU LONGGAR tak pew , jangan sampai pakai baju TERLAMPAU KETAT ! INGAT TAW ! sharing is caring .. :D

# sekarang tengah jahit baju melayu tuk abah .. wee ! 
* tahun nie baju raya abah tak payah tempah lah .. save budget sikit ! :)
masih tak puas hati jahit baju melayu , c0z banyak silap lagi kat nak buat k0lar tuh ! HAISH !

# masih menanti tuk dipelajari iaitu baju kurung m0den + baju riau + tudung + langsir + mengait + blaja jahit manik .. 
* dlm 1 bulan lebih jew lagi nak blaja seme tuh .. =='

# taw taw dah , nak share pew lagi .. 0key lah , setakat tuh sjew st0ry Qilah hari nie .. 

                                                                                                              
                                                                                                       Nur Qiwazamie  



Tuesday, 7 February 2012

KONGSI YANG BIASA , TAMBAH YANG BAIK .. ^^


Assalamualaikum .. :)
just nak share dengan kamu semua .. 

TOLAK :
 Bangun pagi bermalas-malasan sambil berdialog , "Alamak ... nak pergi sekolah la pulak ! Hari-hari buat benda yang sama ... hmph !" 

TAMBAH :
Celik mata terus berdoa , " Ya Allah , hari ini , lihatkanlah mataku kepada kebesaran-Mu , 
dengarkanlah telingaku kepada kalimah-Mu , ucapkanlah bibirku kepada memuji-Mu ,
 indahkanlah perangaiku kepada apa yang Engkau perintahkan "

TOLAK :
Berkhayal ketika dalam kelas sambil merungut dalam hati , " Bosan lah cikgu ni ,
 Melawaeh macam mengajar penyu berlari ! "

TAMBAH :
Berwuduk sebelum masuk kelas dan berdoa , " A'uzubillah .. jauhkanlah aku daripada gangguan syaitan yang terkutuk , penipuannya , bisikannya dan godaannya "

TOLAK :
Bercerita dan bercakap kepada perkara-perkara yang tidak berfaedah sambil mengutuk . 
"Buruknya perangai , ikot perangai atok nenek dia lah tu !"

TAMBAH :
Banyakkan diam dan bercakap bila perlu sahaja di samping berdoa , "Ya Allah , dengan kasih sayang-Mu , perelokkanlah perangaiku dan orang di sampingku agar kami barsyukur dengan apa yang Engkau beri "






Friday, 30 December 2011

KENANGAN 2011 =)


tahun 2011 dah nak menyusul pergi , tahun 2012 bakal tiba ..
hmm , cepat nye mase berlalu pergi ..

juz nak share pengalaman yg plg indah + tak kan Qilah lupe spjg 2011 .. :)

# first year stay kt h0stel wlau p0wn 6 bln jew ..
hmm , ble d'ingat kan blk , klakar p0wn ad ..
byk sgtsgt m0ment best .. antara nye :
men badmint0n tgh panas + pkai baju kurung .. time tuh baru abih kls tambahan .. hehe ~

# ingat lagi time nak mkn mlm , ad lah sek0r kucing niy nek atas meje pas tuh capai mknan Qilah yg ad dlm tray pas tuh Qilah jerit lah , nsib bek tak ramai 0rg lg mase tuh .. MALU . MALU ...
setiap kly nak mkn Qilah akn dduk b'sila ats kerusi ..
Qilah tak takut dgn kucing tp geli lah ..


--> secute + sec0mel + sejinak + semanje  mne p0wn Qilah tetep GELI dgn kucing ..

 # hmm , yg niy lagi best time tuh habis game sampai kt asrama maghrib dah & kite 0rg menang game tuh + dpt kekal kan kejuaraan ta0n lps ..
 then , Qilah b0dek warden tam0 turun prep .. weee ~
Qilah serik d0h weyh ! time tuh sme 0rg pegi prep ,  Qilah s0rg jew ad dlm d0rm tuh ..
 knp ? hmm , t'dgr s0mething lah .. 
ble dgr cm tuh , pew lg Qilah amk selimut bungkus abih bdn + td0w mati ... hihi ^^
setakat niy shj st0ry kt h0stel .. ~

# time pegi kem PRS kt besut ..
mmg best sgtsgt ... byk xtiviti cg atur kan ..
xtiviti plg best iaitu treasure hunt ..
treasure hunt start pk0l 12 lbey sampai pk0l 1 lbey ..
time niy kesabaran yg tggi + semangat kerjasame  tuk selesai kan xtiviti niy ..
sbl0m kite 0rg di benar kan td0w , cg suh kite 0rg uat r0ti lilit ..

even penat , kite 0rg tetap happy ...
then kite 0rg men paintball ..
pergh ! mmg sy0k abih lah ...


--> tempat kite 0rg men paintball ...
RINDU nak men lg !

# pas tuh pegi jamb0ri kt putrajaya ..
mmg santai lah kt sne , lg p0wn tak dew xtiviti yg di tetap kan 0leh penganjur ..
Qilah di tugas kan sbg sukerelawan wlau p0wn tak rela .. =='
penat d0e .. ke hulu ke hilir jln2 .. hmm . MMG TAK LAH WEYH !
tp nak uat cmner an ? kne lah uat jgk .. hehe ~

# hmm , sdey lah Qilah dah abih sk0la ...
waaaaaa ! RINDU nakk sk0la blk , tp tam0 blaja .. b0ley kew ? (=


--> RINDU nak jd MC kt ats tuh ..

# urm , QIWAZAMIE miss y0u all ..
ble b0ley jmpe erk ?
hmm , t lah ble Qilah ad lesen Qilah  serang umh k0rg erk .. hehe  ~


--> t kite lepak sme erk ..
ilysm ~!






Friday, 16 December 2011

AWAK TAK PUAS HATI DENGAN QILAH ?


assalamuailaikum ...
lame dah Qilah tak care bl0g niy , dah b'habuk niy ... (=

hmm , ad 0rg tak puas hati dgn Qilah ?
bkp ? ce ctew g0p spat0h ..
bkp ? Qilah ad buat AWAK skit hati ke ?
knl AWAK p0wn tak pernah taw d0p ?


hmm , dunie2 ..
niy lah law msalah sndri sb0k nak libat kan 0rg lu0r + 0rg yg tak pernah knl ..
law hid0p tuh niat nak nyus0h kan 0rg len bek t0bat lah cpt2 erk ..

urm , tak pew lah law AWAK n0p anggap Qilah niy punce AWAK gaduh dgn DYE , 
AWAK  SILAP BESAR taw tak ?

hanya ALLAH je yg thu segale2 nye ...
BTW , THANKS A LOT COZ YOU HATE ME OKE ~!

p/s : hrp AWAK cpt SEDOR ...

Thursday, 2 June 2011

QILA SERIK SUDA BERCHENTA DI BANGKU SEKOLAH ....

ble igt kmbali time aq couple kdg2 aq gelak sowg2 ... haha
byk pahit + tawo + masin + manis ...
jd cmner tuh ? pk2 kn lew ...
rmai owg ckp time couple sme indah tp ble break huh ! tgk mke da mluat ...
dlu si dye yg kte puji2 tuh ble clash ciap maki hamun lg ..
hahaha .... dunie2 pew na jd ??



sjk dr aq clash smpai skunk aq da ta dew prasaan tuk couple agy ...
skunk aq b'tekad tuk ta kn couple smpai aq abis skul ...
bak kte member aq ta pyh couple juz kwn jerp pas tuh nikah trus ... haha
igt COUPLE ITU HARAM ...
kih kih kih...